Hoe breathwork mij hielp

Met mijn adem keerde ik diep naar binnen om mijn innerlijke stem te horen. Breathwork hielp mij weer in connectie met mijn hart, met mijn gevoel te komen. De ene keer voelde ik me volledig bevrijd van vastzittende emoties. De andere keer voelde ik me zo groot en krachtig worden dat ik de hele wereld aankan. Wie ben ik? Wat zijn mijn dromen? Waar komen angsten vandaan? Allemaal vragen waar ik het antwoord op vond tijdens mijn reis naar binnen. Een reis die geen eindstation heeft, maar waarbij ik geniet van de stappen ernaartoe.

Herken je die verlangens? Dat er meer in je zit dan dat er nu uit komt? Luister naar de stem van je hart want jij kunt jouw realiteit veranderen.

Ademcoaching Alphen aan den Rijn - Adem bij Puur Saar - angsten overwinnen

Breathwork hielp mij bij spreekangst en een burn-out

Ademsessies zijn mijn redding geweest. Breathwork hielp mij bij het herstellen van m’n burn-out. Een zware periode, maar al snel zag ik het als een groot kado dat mijn leven heeft omgegooid.

De zachtheid van de adem is enorm krachtig en helend. Ik zette jarenlange diepgewortelde spreekangst en onzekerheid om in zelfliefde, zelfvertrouwen en kracht. Ik kan mezelf de veiligheid bieden die ik gemist heb. Angst hield me klein. Diep van binnen voelde ik dat ik daaruit kon komen. Dat juist mijn grootste angst me de weg wijst. Dat ik het patroon die generatie op generatie wordt doorgegeven, mag doorbreken. Voor mezelf, maar ook voor mijn zoontje. En de generaties daarna.

Inmiddels luister ik naar mijn hart en wil ik anderen inspireren om ook hun hart te volgen. In liefdevolle verbinding met mezelf durf ik mijn wonderlijke pad te bewandelen! En dat is wat ik jou ook zo gun. Als je vertrouwen hebt, komen de wonderen vanzelf op je pad.

Wat is breathwork of ademwerk?

Breathwork of ademwerk is een verzamelnaam voor verschillende ademhalingstechnieken. Eigenlijk is het gewoon het bewust sturen van je ademhaling om hiermee een effect te bereiken. Vaak heeft het een helend effect op lichaam en geest. Breathwork, maar ook het bewust aanpassen van mijn “normale” ademhaling én het doen van ontspanningsoefeningen hielp mij weer terugkomen bij mezelf. Bij mijn authentieke zelf die ik me weer mag herinneren.

Ook last van spanning en stress?

Bijna iedereen heeft een verstoorde ademhaling. Met een verstoorde ademhaling houd je vaak opkomende emoties vast in je lichaam. Vastzittende emoties zorgen voor blokkades in je energiebanen waardoor je levensenergie niet lekker stroomt. Dat gebeurde er bij mij. Dit kan zich weer uiten in psychische klachten zoals angstaanvallen, hyperventilatie, vermoeidheid, maar ook in lichamelijke klachten die onverklaarbaar zijn. Met breathwork kon ik die vastzittende emoties naar mijn bewustzijn bewegen. Sinds ik ze ging doorvoelen en loslaten, ging mijn levensenergie weer beter stromen.

Bewustzijn verhogen met breathwork

Met breathwork werd ik me bewuster van negatieve overtuigingen, gedragspatronen en trauma’s. Iedereen heeft ze. Soms zakt het even weg, maar trauma wordt opgeslagen in het lichaam en patronen blijven zich herhalen. Tot je het durft aan te kijken. Een trauma hoeft niet per se te zijn ontstaan nadat je iets hebt meegemaakt. Het kan ook zijn ontstaan door iets wat je juist gemist hebt. Bijvoorbeeld wanneer er als kind niet aan je behoeften is voldaan. Het ontbreken van liefdevolle aandacht en het niet gehoord of gezien worden heeft een grote impact op de rest van je leven. Door je adem naar de emoties toe te brengen, kun je het trauma (groot of klein) de liefdevolle aandacht geven die het nodig heeft en een begin maken van verwerking.

Bij je gevoel komen en je diepste verlangens leven

Wil jij uit je hoofd en weer echt kunnen voelen? Ik – Adem bij Puur Saar – help jou te verbinden met je diepste stem, je angsten liefdevol te doorvoelen en te luisteren naar jouw verlangens. Door middel van jouw adem vind je de verbinding terug met jouw hart. Als gecertificeerd ademcoach in Alphen aan den Rijn geef ik ademcoaching trajecten, maar ook ademsessies in de Bewust Verbonden Ademhaling. Ik leer je hoe jij het vertrouwen terugkrijgt in jouw ademhaling en jouw lichaam.

Vrijblijvend kennismaken?